Brazing

Gama më e gjerë e materialeve harxhuese të brumit të prodhuar nga vetë të klasifikuara sipas lidhjeve

Selectarc ka shtatë dekada të njohurive për brumosjen, duke përfshirë zhvillimin e lidhjeve të bruzimit të CuP dhe produkteve novatore si teli i bronzimit me tuba (teli brazimi me bërthamë) në argjend, alumin dhe përbërje (aliazh alumini dhe rrjedhje).

70 vjet përsosmëri në prodhimin e produkteve të saldimit në Evropë

Me fabrikat moderne të prodhimit, Selectarc prodhon lidhje të forta dhe të personalizuara të saldimit (aliazhe dhe flukse) për zgjidhje industriale, si dhe unaza saldimi dhe preforma precize. Përvoja jonë e pasur në brazim dhe një ekip teknik i përbërë nga mjekë në fizikë dhe kimi dhe inxhinierë, na lejojnë të jemi të pranishëm në sektorët kryesorë të mëposhtëm të aktivitetit:

 • Energjitë e rinovueshme, panele diellore
 • Automobil
 • Ngrohja dhe ventilimi
 • Kondicioner, sisteme ftohjeje shtëpiake dhe industriale
 • Hidraulik Sanitar
 • Mjete karabit dhe diamanti
 • Pajisjet matëse dhe rregulluese
 • Konstruksionet elektromekanike
 • Konstruksionet tubulare

Saldimet bakër-fosfor (me dorë dhe në furrë)

Fosfori i pranishëm në lidhjet bakër-fosfor bën që aliazhi të zhveshet në bakër të kuq. Ato janë të destinuara kryesisht për montimet bakër-bakër dhe bakër-tunxh me përdorimin e një fluksi zhveshjeje. Përdorimi kryesor për qarqet e transportit të lëngjeve të bëra prej bakri. Pikat e shkrirjes së lidhjeve tona janë të garantuara në +/- 3 ° C.

Forma:
 • Baguette të zhveshura + fluks zhveshjeje (pastë dhe pluhur)

Lidhje bakri-fosfor-argjendi

Shtimi i argjendit në lidhjet bakër-fosfor ul temperaturën e lëngut të tyre. Kjo shtesë gjithashtu bën të mundur rafinimin e kokrrës, përmirësimin e përçueshmërisë elektrike dhe rritjen e duktilitetit të aliazhit. Ato janë të destinuara kryesisht për montimet bakër-bakër dhe bakër-tunxh me përdorimin e një fluksi zhveshjeje.

Forma:
 • Baguette të zhveshura + fluks zhveshjeje (pastë dhe pluhur)
 • Baguette të veshura

Ngjitës lidhës

Lidhjet e brumit lejojnë montimin e çelikut, bakrit, gize, nga fundi në skaj dhe në diametra të mëdhenj tubash. Rezistenca e lartë mekanike, rezultati estetik, lehtësia e aplikimit dhe aspekti shumë ekonomik i bëjnë të përshtatshme për disa sektorë të veprimtarisë.

Forma:
 • Baguette të zhveshura + fluks zhveshjeje (pastë dhe pluhur)
 • Baguette të veshura

Lidhje argjendi

Këto lidhje argjendi përdoren për brumosje: çeliku, çeliku inox, tunxh, bronzi, nikeli dhe bakri, të gjitha metalet me ngjyra dhe me ngjyra (përveç aluminit dhe manganit). Prania e argjendit në sasi të mëdha bën të mundur prodhimin e lidhjeve me temperatura relativisht të ulëta të shkrirjes. Ekzistojnë dy lloje të lidhësve argjendi: saldimet treshe (të përbërë nga argjendi, bakri dhe zinku) dhe lidhësit kuaternarë (të përbërë nga argjendi, bakri, zinku dhe kallaji).

Saldimet prej argjendi rekomandohen për të gjitha metodat e saldimit. Shufrat e veshura BRAZARGENT ® dhe shufrat TBW lejojnë përdorimin e thjeshtuar të saldimit, pa pasur nevojë të menaxhoni rrjedhën e fluksit me dorë.

Forma:
 • Baguette të zhveshura + fluks zhveshjeje (pastë dhe pluhur)
 • Baguette të veshura
 • Shufra TBW (Telat tubulare të ngjitjes)
 • Preforma (unaza, billeta)

Saldime alumini

Lidhjet tona (alumin-silic dhe zink-alumin) mbulojnë shumicën e aplikimeve për ngjitjen e pjesëve të aluminit me njëra-tjetrën ose me materiale të tjera. Zhvillimet e bëra për të thjeshtuar dhe optimizuar përdorimin e teknologjive të këtij lloji të saldimit (TBW (tela tuba) dhe TBM (tela të përbëra) ofrojnë stabilitet, përsëritshmëri dhe përfitim gjatë operacioneve të saldimit.

Forma:
 • Baguette të zhveshura + fluks zhveshjeje (pastë dhe pluhur)
 • Baguette të veshura
 • Shufra TBW (Telat tubulare të ngjitjes)
 • Shufra TBM (Telat e përbëra për tufëzim)
 • Preforma (unaza)

Fluxes strippers

Fluksi duhet të shpërndajë oksidet e mbetura, rrjedhshmëria e tij në rritje drejton operatorin kur fut metalin mbushës. Një rrjedhje e mirë vonon avullimin e elementeve. Pasi metali të shkrihet, një pjesë e fluksit do të avullojë dhe një pjesë tjetër do të formojë mbetje. Pas brumosjes, pjesët çlirohen nga fluksi (mbetjet) duke shpëlarë me ujë të nxehtë ose mekanikisht.

Mund të bëhet një zgjedhje e gjerë e personalizimit të produktit, ngjyrave të veshjes dhe paketimit sipas markës suaj.

(Studimet kryhen sipas kërkesës)

Forma:
 • Fluks në formën e xhelit, pastës dhe pluhurit

Ndalimi i kadmiumit: Rregullorja (BE) nr. 494/2011 e datës 20

Nga data 10 dhjetor 2011, shitja dhe përdorimi i saldimeve të forta që përmbajnë kadmium (Cd) me përqendrim më të madh ose të barabartë me 0.01% ndaj peshës, u ndaluan.

Lidhjet alternative të atyre që përmbajnë kadmium janë të disponueshme në gamën tonë të brumosjes.
Mos hezitoni të kontaktoni teknikët tanë për më shumë informacion mbi këtë temë.