Saldimi

Gama jonë e produkteve të saldimit, një gamë e pasur dhe e larmishme

Jeni duke kërkuar për një gamë shumë të gjerë elektrodash saldimi me hark të veshura, tela saldimi si shufra TIG, tela MIG, tela nën-fluks, tela me bërthamë dhe tela specialiteti?

Selectarc mund të plotësojë nevojat tuaja falë njohurive dhe procesit të prodhimit për saldimin e produkteve mbushëse të zotëruara që nga viti 1952.

Selectarc ofron një gamë të gjerë produktesh shpenzuese inovative të saldimit që mund të përdoren në shumë industri.

Oferta jonë e produkteve të saldimit mbulon tre sektorë kryesorë:

 • Energjia duke përfshirë kimikate dhe petrokimike, naftë dhe gaz, dhe sektorët bërthamorë.
 • Transporti duke përfshirë sektorin e aeronautikës. Me miratimin e saj SAFRAN, Selectarc është padyshim lideri francez në këtë treg.
 • Mirëmbajtja dhe riparimi dhe ngarkimi duke përfshirë punimet e tullave, punimet e çimentos, minierat dhe guroret, farkëtimet, fabrikat e çelikut, shkritoret, riciklimin dhe mjedisin, drurin dhe artikujt e shkrimit dhe rafineritë e sheqerit.

Elektroda saldimi me hark elektrik

Nga çeliku i zakonshëm deri te lidhjet e teknologjisë së lartë, sfera Selectarc ofron një zgjidhje për montimet më delikate.

 • Elektroda rutile, bazike, celuloze, të ndryshme
 • Elektroda bazë për çeliqet e palidhur
 • Elektroda bazë, për çeliqet me kufi të lartë elastik
 • Elektroda bazë për çeliqet rezistente ndaj nxehtësisë
 • Elektroda bazë për çeliqet rezistente ndaj të ftohtit
 • Çeliqet inox
 • Lidhjet e gize
 • Lidhjet e nikelit
 • Lidhjet e aluminit
 • Lidhjet e bakrit
 • Mirëmbajtje dhe riparim, rimbushje
 • Të ndryshme (prerje dhe gërvishtje / gërvishtje)

Tela të ngurtë MIG / MAG

Sistemi i prodhimit të fijeve MIG/MAG të Selectarc siguron qëndrueshmëri në karakteristikat e fijeve të tij: pa luhatje të diametrit, mbështjellje të avancuar etj., parametra që sigurojnë performancën e produktit.

 • Çelikë të palidhur
 • Çelikë me aliazh të ulët
 • Çeliqet me aliazh të ulët: diapazoni aeronautik
 • Çeliqet inox
 • Lidhjet e nikelit
 • Lidhjet e aluminit
 • Lidhjet e bakrit
 • Lidhjet e titanit
 • Lidhjet e kobaltit
 • Lidhjet e kobaltit: varg aeronautik
 • Mirëmbajtje dhe riparim, rimbushje

Telat dhe shufrat TIG

Me sistemin e tij të pastrimit të telave TIG, Selectarc është një furnizues thelbësor në tregjet e aeronautikës, ato bërthamore dhe të teknologjisë së lartë.

 • Çelikë të palidhur
 • Çelikë me aliazh të ulët
 • Çeliqet me aliazh të ulët: diapazoni aeronautik
 • Çeliqet inox
 • Lidhjet e nikelit
 • Lidhjet e aluminit
 • Lidhjet e magnezit
 • Lidhjet e bakrit
 • Lidhjet e titanit
 • Lidhjet e kobaltit
 • Lidhjet e kobaltit: varg aeronautik
 • Mirëmbajtje dhe riparim, rimbushje
 • Të ndryshme (TIG Orbital)


Telat me fluks nën gaz dhe hark të hapur (pa gaz)

Linja Selectarc e telave me bërthamë fluksi plotëson gamën e gjerë të materialeve harxhuese të Saldimit të Selectarc.

 • Çelikë të palidhur
 • Çelikë me aliazh të ulët
 • Çeliqet inox
 • Lidhjet e nikelit
 • Burimet
 • Lidhjet e kobaltit
 • Rimbushja

Gama jonë e produkteve me mikro-lazer

Kjo metodë saldimi, e përdorur në industrinë e automobilave, elektronikës, aeronautikës, mjekësisë, bizhuterive, ... ka disa përparësi:

 • Depozoni sasinë minimale të materialit pa ndryshuar karakteristikat e metalit
 • Nuk ka deformim të pjesëve ose rritje të tepruar të temperaturës
 • Pamje e shndritshme e kordave dhe pa gjurmë ngrohjeje në zonat periferike
 • Montimi i elementeve me dimensione të vogla
 • Të gjitha konfigurimet e mundshme: buzë në skaj, hidroizolim i garantuar
 • Rimbushja dhe riparimi i pjesëve të dëmtuara

Shumë lloje metalike janë të saldueshme me anë të procesit mikro-lazer si çeliqet speciale, çeliqet inox, lidhjet e nikelit, lidhjet e aluminit, lidhjet e titanit, etj.

Ky proces jashtëzakonisht i sofistikuar bën të mundur marrjen e depozitave me karakteristika identike ose më të mira se ato origjinale. Ka shumë aplikime: rimbushja e kallëpeve të injektimit të plastikës dhe riparimi i veglave, etj.

Gama e produkteve mbushëse me mikro-lazer është në dispozicion në:

 • Shufra nga 330 mm deri në 1000 mm të paketuara në një kuti 50 m,
 • Bobina 50 m në D100,
 • Diametri nga 0,2 mm.

Fijet (shufra dhe mbështjellje):

 • Çelikë me aliazh të ulët 
 • Çeliqet inox
 • Lidhjet e nikelit
 • Lidhjet e aluminit
 • Lidhjet e bakrit
 • Lidhjet e titanit
 • Lidhjet e kobaltit
 • Rimbushje e vështirë për mjetet

Materialet harxhuese me hark të zhytur SAW (shirit, tela të ngurtë dhe fluks)

Çiftet e harkut të zhytur dhe të fluksit janë testuar për të siguruar veti specifike.

 • Çelikë të palidhur
 • Çelikë me aliazh të ulët
 • Çeliqet inox
 • Lidhjet e nikelit
 • Mirëmbajtje dhe riparim, rimbushje

Të gjitha llojet e nuancave mund të studiohen sipas kërkesës, konsultohuni me ne !